Inhoud van de pagina

Pleisterwerk

Pleisterwerk is een zeer strakke afwerking van wanden en plafonds. Wat bestaat uit een enkel laags systeem van gips.

Wanneer past u pleisterwerk toe?

Als u houdt van een strakke en frisse aanblik van wanden en plafonds in uw woonkamer, badkamer en andere ruimtes, dan is pleisterwerk het product voor u.

De afwerking van pleisterwerk.

Als het stucwerk klaar is moet deze worden afgewerkt met een goed latexsysteem. Dit om de egale en strakke afwerking die u wenst te verwezenlijken. Daarbij zorg een latexsysteem er ook voor dat het pleisterwerk beter beschermd is. Ook kan het worden schoongemaakt en geeft het bescherming tegen stoten.

Raapwerk

Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van bijvoorbeeld gemetselde muren en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel.

Raapwerk is tussen de 7 mm en 5 cm dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken over pleisterwerk. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken, door op bepaalde plekken meer of minder gips aan te brengen. Het levert een even glad resultaat op als pleister werk en is dus geschikt als directe decoratie. Een goede eigenschap van gips is dat het vocht kan op nemen en weer afstaan. Hierdoor is gips dus ideaal voor de afwerking in badkamers en vochtige ruimtes.

Sauswerk

Sauswerk op wanden en plafonds kan in alle voorkomende kleuren worden aangebracht. Omdat elke ondergrond specifieke eigenschappen heeft, is de keuze aan speciale muur verven erg groot. Wanneer uw woning of een gedeelte hiervan leeg staat, is het ook mogelijk uw wanden en muren van spuitwerk te voorzien. Dit is veelal een snellere en goedkopere manier dan sauswerk op de traditionele manier. De basis voor de wand moet in ieder geval goed zijn om een mooie afwerking te kunnen krijgen. Een ideale basis is uiteraard goed stucwerk. Het uitvoeren van stucwerk is vakwerk, wat na het sauswerk goed te zien

Airless spuitwerk.

Voor een mooie afwerking van gladpleisterwerk, is Airless spuitwerk erg aan te bevelen. Het afwerkingsniveau is niet te vergelijken met het rollen van de latex. Het geeft een fraai en gelijkmatig eind resultaat.