stukadoorsbedrijf

Bent u opzoek naar een stukadoor in Rotterdam om uw wanden en plafonds perfect glad te laten stucen? De StucMeester biedt alle informatie en prijs richtlijnen aan zodat u een goed beeld krijgt van de kosten, materialen, werkzaamheden en hoe u hierop kunt besparen.

Inhoud van de pagina

Wat kost een stukadoor in Rotterdam?

De prijzen die wij hanteren voor pleister of raapwerk worden berekend aan de hand van een aantal variabelen. Het aantal m2 te stucen wanden en/of plafonds, af te plakken vloeren, wanden en kozijnen, wapeningsgaas, aantal te plaatsen hoekprofielen, omvang van het project en de laagdiktes.

De prijzen voor het laten aanbrengen van stucwerk wordt dus bepaald door een groot scala aan variabelen. Om u toch inzicht te geven in de kosten hebben wij een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen die per m2 kunnen worden gehanteerd.

Type stucwerk Gemiddelde tarieven per m2,
incl. materiaal en loonkosten
Spackspuitwerk € 10,00
Behangklaar stucen € 13,00
Sausklaar stucen € 15,00
Sierpleister € 20,00
Plafond stucen € 17,50

Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan en
ontdek de exacte prijzen voor uw project.Offerte-aanvragen

Alles voor een mooi eindresultaat!


Stukadoorskosten indicatie kleine projecten in Rotterdam

Indien uw project kleiner van omvang is, wordt de prijs niet berekend aan de hand van het aantal m2, maar wordt er een starttarief of een dagdeel met materiaal kosten in rekening gebracht.

tijd Prijs Tijdsduur project
dagdeel € 200,00 Bij kleine projecten korter dan een halve dag werk
(4 uur)
dagtarief € 360,00 Voor kleine projecten niet langer dan 1 dag werk
uurtarief € 45,00 Extra te werken uren

stukadoor bespaartips

Stukadoor bespaar tips!

  • Plak zelf de ruimtes af.
  • Zorg dat de hechtprimer al is aangebracht.
  • Ruim zelf op.
  • Voer zelf het rest afval af.

 

Stukadoor prijsvoorbeelden

In de prijstabel vindt u de gemiddelde prijzen voor een stukadoor in Rotterdam per m2. Bent u benieuwd naar totaalprijzen voor stucwerk? Bekijk het onderstaande voorbeeld.

Voorbeeld prijsindicatie pleisterwerk:
Wilt u een strake en egale muur die geschikt is om te sausen of airless te laten spuiten? Dan laat u sausklaar stucwerk op de muur aanbrengen. Voor een oppervlakte van 100 m2 betaalt u gemiddeld € 1.500,00


Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan en
ontdek de exacte prijzen voor uw projectStukadoor offerte

Alles voor een mooie eindresultaat!


6% BTW regeling - afbouw6% BTW regeling

Is uw woning ouder dan 2 jaar en wilt u een stukadoors- of schilderklus laten uitvoeren, dan heeft de overheid hiervoor een aparte BTW regeling. De 6% BTW regeling is van kracht op zowel de arbeidsloon als de materialen die hiervoor nodig zijn.

Wat betekend dit voor u?

Stel u laat een klus voor € 2.100,00 euro excl. BTW uitvoeren, dan betaald u geen € 2.100,00 + 21% BTW ( € 441,00) € 2541,00, maar slechts 6% BTW (€ 126,00) € 2226,00. Een besparing van maar liefst € 315,00!

Let op! Deze BTW regeling is blijvend. Dus ook na 1 juli 2015 profiteert u van het lage btw-tarief bij het inschakelen van een stukadoor en/of schilder.

Trendy en waarde verhogend

Staat uw huis al langere tijd te koop en wil de verkoop maar niet lukken? Dan is het goed mogelijk dat het opnieuw laten stucen van uw wanden en/of plafonds bijdraagt aan een snellere verkoop van uw woning. De trend van nu zijn glad gestucte muren en/of plafonds. Niet alleen hierdoor zou u sneller uw woning kunnen verkopen, maar stijgt ook de waarde van uw woning. Tevens krijgen eventuele kopers en nette afgewerkte woning te zien, waar zij zelf niet al te veel meer aan hoeven doen. Hooguit nog een ander kleurtje op de muur en zij zouden uw woning kunnen betrekken.

Naast een nette afwerking en waardevermeerdering van uw woning biedt stucwerk nog meer voordelen:

  • stucwerk zorgt voor een betere isolatie van uw muren/plafonds.
  • Heeft een brandvertragende werking.
  • stucwerk is vochtregulerend, dus geschikt voor vochtige ruimtes.

Kortom, stucwerk is een mooie, fraaie en tijdloze toevoeging aan iedere woning.

Naast het feit dat stucwerk meerwaarde bied aan uw woning, is het ook de enige muurafwerking die onzichtbaar kan worden hersteld na het beschadigen ervan. Pleisterwerk is dus ook zeer aan te bevelen voor nieuwbouwwoningen, omdat hier zetting-scheuren in kunnen voorkomen.

Definitie stukadoor

Een stukadoor of pleisterwerker is een vakman die een afwerklaag of raaplaag aanbrengt op muren en plafonds in het in- of exterieur van een gebouw. Dit kan dienen als bescherming of alleen ter verfraaiing. De afwerklaag kan bestaan uit pleister of specie van uiteenlopende samenstelling. Daarnaast werken veel stukadoors het stucwerk af met latex d.m.v. airless spuitwerk of het traditionele sauswerk met een roller.


Stukadoors materialen

Voor het stucwerk maken wij gebruik van de materialen van Knauf, SPS, brander en Gyproc.

Wilt u weten welke materialen in welke situatie gebruikt moeten worden, bekijk dan de pagina gipsmortel.

Gipsmortel-van-knaufbrandergyproc


Soorten stucwerk

Muren en plafonds spelen een grote rol in de uitstraling van uw woning. Kunnen deze wel een opknapbeurt gebruiken? De stucadoor kan de volgende soorten stucwerk voor u aanbrengen:

  • Spackspuitwerk: Spackspuitwerk is een voordelige vorm van stucwerk. De lage prijs is te danken aan de werkwijze. De stucadoor brengt spackspuitwerk met een spuitmachine aan en kan hierdoor bijzonder efficiënt te werk gaan. Spackspuitwerk laat u in een kleur naar keuze aanbrengen en voorziet uw muren of plafonds van een korrelstructuur.
  • Sierpleister: Sierpleister is een decoratieve afwerking voor uw muren en plafonds. De stucadoor kan de sierpleister in de door u gewenste kleur aanbrengen, zodat u niet hoeft te schilderen. Er zijn verschillende soorten sierpleisters die ieder zorgen voor een andere structuur op uw muur. Populaire soorten sierpleister zijn spachtelputz, rustiekputz en granol.
  • Raap- en pleisterwerk: Wilt u uw kamer graag behangen of verven, maar is de ondergrond ongelijk? Kies dan voor raap- of pleisterwerk. Met raap- of pleisterwerk maakt een stucadoor een ruwe of ongelijke ondergrond vlak en glad. Bij raapwerk brengt de stucadoor een laag gips aan van tussen de 7 millimeter en 5 centimeter dik. Brengt de stucadoor een dunnere laag aan? Dan spreken we van pleisterwerk.  De ondergrond is hierna klaar voor een afwerking met sierpleister, verf of behang. De prijzen voor behangklaar stucwerk liggen iets lager in vergelijking met sausklaar stucwerk, omdat de ondergrond hiervoor minder glad hoeft te zijn.

Bovenstaande soorten stucwerk zijn erg populair en wij voeren deze klussen dan ook dagelijks uit. Ook voor meer speciale vorm van stucwerk kunt u bij ons terecht. Zo zijn wij bijvoorbeeld leverancier van Beton Ciré. Een erg populair pleisterwerk voor badkamers, keukens en toilet.


Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan en
ontdek de exacte prijzen voor uw project.Stukadoor offerte

Alles voor een mooi eindresultaat!