Latex spuiten? Wij staan voor u klaar!

Wij kunnen doorgaans binnen 5 dagen starten. Wees er snel bij!

Waarom latex spuiten?

 • Snelle uitvoering
 • Goedkoper dan het traditionele rollen
 • Strak resultaat
 • Geen aanzetten en strepen
 • Doorgaans binnen 1 of 2 werkdagen klaar voor oplevering
 • Betere dekking door egaal aanbrengen van de latex

Wesley - Latex Spuiter

U kunt mij altijd bellen voor een vrijblijvend advies!

Wij starten binnen 5 werkdagen. Wees er snel bij!

Lees hier de top 10 meest gestelde vragen!

DeStucMeester.nl geeft uw huis weer kleur!

Let op! Prijzen latex spuiten wanden & plafonds

Prijzen van latex spuiten zijn gebaseerd op latex spuitwerk van muren en plafonds met premium kwaliteit latex. Is uw woning ouder dan twee jaar dan valt deze onder 6% btw, is uw woning jonger dan twee jaar dan is dit 21%.

Wij spuiten altijd twee lagen latex om een optimaal strak en egaal resultaat te krijgen. Bij nieuw stucwerk, wordt er eerst een dekkende voorstrijk op kleur aangebracht voor een egale droging van de latex.

Bij De StucMeester weet u altijd waar u aan toe bent, geen ongewenste verassingen of meerwerk achteraf!

Latex Spuiten doen wij altijd met kwalitatieve latex van de beste kwaliteit die geschikt is voor Air-less spuitwerk. Goedkope latex is doorgaans niet geschikt, omdat het bindmiddel van de latex te veel verdund moet worden om te kunnen verspuiten en vaak op de lange termijn niet kleurvast is en vergeeld.

Heeft u voorkeur van een bepaald merk latex? Dan kunt u dit uiteraard aangeven.

maskeerbank

Afplak werkzaamheden

In veel gevallen moeten de niet te spuiten oppervlakken worden afgeplakt. Dit doen wij doormiddel van maskeerpapier in combinatie met een maskeerbank. Door gebruik te maken van professioneel gereedschap en hulpmiddelen kunnen wij snel en efficient werken.

Graco 390 classic PCGraco Spuitmachine

Wij spuiten met de Graco 390 PC Classic. Met deze machine zijn wij verzekerd van een constante werkdruk, geen spetters in het werk en een egale dosering van de latex. kortom een perfecte machine om uw wanden en plafond snel te voorzien van latex.

Wilt u een offerte ontvangen? Dan komen wij graag vrijblijvend langs om het werk en de ondergrond te beoordelen.

Graco FF LP TipGraco Fine Finish Low Pressure tip

Met de Graco FF LP tip kunnen wij met 50% minder werkdruk dezelfde resultaten behalen. Concreet betekend dit dat wij niet meer met 200 bar hoeven te spuiten, maar met 100 bar latex kunnen verspuiten. Hierdoor ontstaat er veel minder spuitnevel en kunnen wij nog schoner, preciezer en sneller werken.

Graco clean shot valve

Graco Cleanshot valve

Met de Graco cleanshot valve hebben wij de overspray van het spuitpistool nog meer onder controle en zijn spetters bij het openen en sluiten van de pomp nagenoeg uitgesloten! Hierdoor kunnen wij u een nog beter spuit-resultaat garanderen.

Belangrijk om te weten! Wij proberen altijd de goedkoopste te zijn. Heeft u ergens anders een betere aanbieding ontvangen, stuur uw offerte door zodat wij kunnen kijken of wij u een beter aanbod kunnen doen.

Wesley - Latex Spuiter

Ik bel u binnen 1 uur terug!

Terugbel verzoek

Veel gebruikte latex

Speedline Muurverf Extra

Eigenschappen:

 • Watergedragen muurverf
 • Toepassing: binnen
 • Verbruik: 40 m2 per 10 liter
 • Verkrijgbaar in: wit en bijna alle kleuren
 • Dekking volgens EN 13300, klasse 1
 • Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 1
 • Vergeeld niet!
 • Super dekkend 
 • Oplosmiddelvrij en reukarm
 • Bekijk de technische gegevens

Sigma DGL muurverf Mat

Eigenschappen:

 • Watergedragen muurverf
 • Toepassing: binnen
 • Verbruik: 40 m2 per 10 liter
 • Verkrijgbaar in: wit tinten; wit, 9002, 9010, 9016
 • Dekking volgens EN 13300, klasse 2
 • Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 2
 • Vergeeld niet!
 • Oplosmiddel- en emissievrij
 • Milieu vriendelijke
 • Bekijk de technische gegevens

SPS 4040 muurverf Mat

Eigenschappen:

 • Watergedragen muurverf
 • Toepassing: binnen
 • Verbruik: 40 m2 per 10 liter
 • Verkrijgbaar in: Lichte en donkere kleuren
 • Dekking volgens EN 13300, klasse 2
 • Na een maand schrobvast volgens EN 13300, klasse 2
 • Vergeeld niet!
 • Oplosmiddel- en emissievrij
 • Voor binnen en buiten
 • Bekijk de technische gegevens

Top 10 meest gestelde vragen

#1
Uit welke kleuren kan ik kiezen?

Latex spuiten kan in iedere gewenste kleur. Onze leverancier beschikt over alle kleurcodes van bijvoorbeeld de Gamma, Praxis of Karwei. En kan deze mengen in bijna alle merken latex. U zit dus niet vast aan een bepaalde RAL kleur.

#2
Kan ik ook een ander merk latex gebruiken?

Uiteraard kunnen wij ook andere merken en soorten latex spuiten. Geef in de offerte aanvraag aan welk merk latex u graag wilt gebruiken en wij kijken of deze geschikt is om Air-less te spuiten.

#3
Kan ik helpen/geld besparen bij de klus?

Jazeker! Latex spuiten brengt een hoop voorbereidingen mee. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alles stof en vetvrij is gemaakt, dat de vloer/ramen en deuren of andere elementen die niet gespoten moeten worden netjes zijn afgeplakt of afgedekt. Dit scheelt ons een hoop werk en kunt u goed zelf uitvoeren.

#4
Hoe wordt de latex aangebracht?

Wij spuiten de latex altijd in twee lagen kruis links over elkaar. Door kruis links over elkaar te spuiten, wordt baanvorming voorkomen en een egale dekking gegarandeerd.

en bij nieuw stucwerk/zuigende ondergronden?

Nieuw stucwerk wordt eerst met een dekkende primer in het wit of RAL/bouwmarkt kleur gespoten. Deze laag neutraliseert de zuiging van de ondergrond en vormt hiermee een solide hechtbrug tussen het pleisterwerk en de latex. Dit resulteert in een goede hechting en egale droging van de latex.

#5
Worden de muren/plafonds bijgewerkt en gekit?

Kit en reparatie werk zit niet standaard bij de prijs inbegrepen. Kleine reparaties en kitwerk kunnen in overleg met u, vaak gratis, in het werk worden meegenomen.

Meer informatie?

015 4444 015

Heeft u een vraag? Bellen mag altijd!

#6
Welk type latex en slijtage klasse is voor mijn project de juiste keuze?

Latex muurverf kent diverse verschillende classificaties (natte slijtage klasse 1, 2, 3). Deze zijn bepalend voor de toepassing van een latex in een bepaalde ruimte, oppervlak of situatie. De classificering van een latex heeft ook invloed op de prijs. Laat u daarom bij twijfel altijd informeren door door een van onze latex muurverf experts over de verschillen van latex en de toepassing hiervan.

 • Klasse 1: Latex muurverven natte slijtage klasse 1 zijn schrobvast en zeer goed en grondig te reinigen. Deze worden door Voordelig Latex Spuiten vooral gebruikt in vochtige en openbare ruimtes waar zeer intensief gebruik van gemaakt word en de kans op vervuiling zeer groot is.

  Klasse 2: Latex muurverven natte slijtage klasse 2 zijn redelijk schrobvast en laten zich makkelijk reinigen. Deze zijn uitermate geschikt voor ruimtes welke intensief gebruikt worden met risico op vervuiling.

  Klasse 3: Latex muurverven natte slijtage klasse 3 zijn wasvast. Deze zijn uitermate geschikt voor normale situaties. Latex natte slijtage klasse 3 is uitstekend geschikt voor plafonds, wanden en muren in ruimtes welke niet commercieel worden gebruikt. Voor een regulier huishouden is deze latex muurverf prima te gebruiken.

  Alle natte slijtage klasse latex binnenmuurverf zijn leverbaar zijn in de volgende uitvoeringen: Mat, Zijdemat, Zijdeglans, Glans en Isolerend.

#7
Op welke ondergrond kan latex worden gespoten?

Latex muurverf kan op vrijwel alle ondergronden worden aangebracht. Nieuw of bestaand Spack, stucwerk, schuurwerk, pleisterwerk, gipsplaten, glasvliesbehang, renovlies, granol, spachtelputz, hout, steen en beton en vele andere nieuwe of bestaande ondergronden. Het voordeel van latex spuiten is dat gladde wanden glad blijven, Bij wanden en plafonds met een structuur zal deze structuur behouden blijven. Airless Latex spuiten geeft geen aanzetten zoals bij traditioneel sauzen met roller of kwast wel het geval is. U bent gegarandeerd van een strak en optimaal resultaat.

#8
Waarom is latex spuiten goedkoper?

Door het airless spuiten van latex muurverf bespaart u in eerste instantie kostbare tijd, en tijd is geld. Latex spuiten is in de meeste gevallen 30% goedkoper dan traditioneel sauzen. Het voorwerk (maskeren afplakken) is wellicht meer werk dan traditioneel sauzen, het spuiten van latex gaat daarentegen vele malen sneller dan het aanbrengen van latex muurverf met een roller en kwast. In de regel spuiten wij een complete eengezinswoning van drie etages in een a twee dagen (dit is inclusief voorwerk, maskeren en afplakken). Hierdoor heeft u een minimale hinder van werkzaamheden. Voor bedrijven betekend dit minder overlast zowel voor u als voor uw klanten. Indien gewenst werken wij in overleg ook in de weekenden en avond uren zodat u geen inkomsten hoeft mis te lopen.

#9
Werken jullie ook in het weekend of in de avond?

Ja, wij zijn op zaterdags vaak aan het werk en met uitzondering ook wel eens op de zondag. Wij doen vaak meerdere klussen per dag en zijn hier 's avonds vaak nog mee bezig.

#10
Hoe kan ik betalen na oplevering?

Als het spuitwerk is opgeleverd en volledig naar wens is, kunt u bij kleinere klussen veilig en vertrouwt betalen via uw eigen bank met ons mobiele pinautomaat.

Bij grotere klussen of gebruik van een bouwdepot kunt u de factuur achteraf, binnen 7 werkdagen, overmaken op onze bankrekening.

Ben jij een Vakman?

Wij zijn geregeld opzoek naar nieuwe collega's.